CERC PASTORAL-MISIONAR ÎN PAROHIA BUTENI

Duminică, 25 martie 2018, a avut loc în parohia Buteni prima întrunire din acest an a Cercului pastoral-misionar numărul 2 al Protopiatului Sebiș, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către Preacucernicul Părinte Marian Ciucur, gazda evenimentului. A fost o zi de mare praznic pentru parohie, care și-a serbat hramul Bunei Vestiri.
​În după-amiaza praznicului, de la orele 17, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, de către un sobor de 8 preoți, membri ai cercului pastoral-misionar. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Teodor Tripa de la parohia Păiușeni, care a evidențiat rolul Bisericii Ortodoxe în istoria neamului românesc, o istorie însuflețită mereu de idealul unității de credință și neam a poporului nostru.
Mai apoi, gazda evenimentului, Părintele Marian Ciucur, a mulțumit oaspeților și credincioșilor prezenți, manifestându-și bucuria și recunoștința înaintea lui Dumnezeu de a fi din nou împreună la un cerc misionar la Buteni după încercarea grea de anul trecut și a prezentat, în calitate de coordonator al cercului, pe noii membri ai săi, tinerii preoți parohi Coșeri Bogdan de la parohia Cuied, Florin Gașpar de la parohia Cărand și Florin Avram de la parohia Prunișor. În final a transmis un mesaj plin de căldură cu ocazia apropiatului praznic al Învierii, cu rugămintea ca fiecare preot să îl ducă mai departe celor pe care îi păstoresc.
Seara s-a încheiat cu tradiționala agapă frățească la Casa Culturală. Următoare întrunire a cercului pastoral-misionar va avea loc la Joia Mare, pe 29 aprilie.

Pr. Daniel Pavel

 image

image