Premisele unor parteneriate academice internaționale la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în ziua de 29 Martie 2018, cadrele didactice și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din cadrul Universității “Aurel Vlaicu” din Arad au avut bucuria de a avea ca oaspeți doi teologi din străinătate: prof. dr. Jerzy Ostapczuk, decanul Facultății de Teologie din Varșovia (Polonia) și prof. dr. Martin Illert, Universitatea Halle (Germania).

În Aula Magna a facultății a avut loc întâlnirea cu membri comunității academice teologice arădene.

În deschidere, părintele decan, pr. prof. Dr. Cristinel Ioja, a adresat cuvânt de bun venit distinșilor oaspeți, evidențiind câteva repere importante ale devenirii instituționale a Teologiei arădene, în trecut și prezent.

Prof. dr. Jerzy Ostapczuk a mulțumit pentru primirea călduroasă și și-a exprimat dorința stabilirii unui parteneriat între Facultatea de Teologie din Varșovia și Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, mobilități Erasmus, publicații, conferințe.

În cadrul acestei întruniri Prof. Dr. Martin Illert a susținut o conferință intitulată: Misiunea creștină și dezvoltarea societății astăzi în viziunea Bisericii Evanghelice din Germania, conferință apreciată de studenții și profesorii facultății.

După susținerea acesteia a fost lansat Dicționarul dialogurilor teologice dintre Biserica Evanghelică din Germania și Bisericile Ortodoxe (1959-2013), elaborat de: Reinhard Thöle, Martin Illert și Ioan Tulcan și tradus în limba română de pr. prof. dr. Ioan Tulcan.

După încheierea conferinței a urmat o sesiune interesantă de întrebări și răspunsuri, precum și prezentarea oportunităților academice în vederea realizării unui parteneriat între Facultatea de Teologie din Halle și Facultatea de Teologie din Arad.

La final, părintele decan a mulțumit oaspeților pentru prezență și pentru deschiderea dialogică în vederea realizării unor parteneriate academice, oferindu-le în dar câteva dintre volumele editate de către facultatea arădeană.

Pr. Filip Albu

1

2

3

4

5

6

29543017_10204282985950033_8725089565860065108_n