Cerc misionar în parohia Almaș

Preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit, în după-amiaza zilei de 22 aprilie, la Biserica ortodoxă cu hramul „Bunavestire” din parohia  Almaş, protopopiatul Sebiş.

În cadrul acestei întruniri s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au luat parte credincioșii parohiei şi a parohiilor învecinate.La Sfânta Taină alături de preoții apaținători cercului a luat parte și Preaonoratul Părinte Protopop Botea Alexandru, care a rostit un cuvânt de învățătură, în care pornind de la evanghelia zilei a arătat că dumineca aceasta este închinată femeilor mironosițe și în general femeii creștine, care rămâne aproape de Dumnezeu și aproape de cele sfinte.Marii scriitori au subliniat faptul: că în sufletele copiilor, dar și în sufletele bărbaților, femeia creștină, mama creștină și soția creștină sădește dragostea față de Dumnezeu.

Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta, ca  „Anul omagial al unității de credință și neam” și „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri (din 1918)”, preotul Boca Mihai de la parohia Honțișor a susținut următoarele teme: 1. Grija pentru unitatea Bisericii exprimată la sinoadele ecumenice și locale. 2. Uniația și efectele ei în spațiul românesc.

Temele prezentate au fost dezbătute de către preoții participanți.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Oarcea Florin  a mulţumit Preaonoratului Părinte Protopop și tuturor pentru participare.

Moţ Aurelian Iulian

20180422_162312

20180422_184909