Cerc pastoral-misionar în Parohia Comlăuș

Joi, 19 aprilie 2018, Parohia Comlăuș, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 18, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Vand Ioan, preot paroh la Parohia Comlăuș. În referatul prezentat, ,,Credința în Dumnezeu și cultul creștin, factori de promovare a unității Bisericii Ortodoxe”, a vorbit despre rolul credinței și al Bisericii în formarea și conturarea identității naționale de neam și limbă a poporului român. Caracterul latin și creștinismul ortodox, după cum spunea și părintele Dumitru Stăniloaie, au fost factorii care au contribuit la persistența peste veacuri a unității bisericii noastre. În luările de cuvânt, preoţii prezenţi şi-au adus aportul în dezbaterea temei.
La finalul discuţiilor, preotul paroh, a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.
​Diacon Adrian Crainic

image