Binecuvântări arhierești de Ziua Internațională a Copilului

În ajunul Zilei Internaționale a Copilului 1 iunie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului s-au aflat în mijlocul copiilor din Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului”. Ierarhii au intrat în dialog cu copiii, ascultându-i, încurajându-i și îndemnându-i să fie mai sârguincioși, mai stăruitori pentru a-și atinge scopurile propuse în viață. Totodată au discutat și cu asistentul social Geanina Ștefănuț, luând cunoștință despre starea sănătății, comportamentul și adaptarea copiilor în timpul activităților educative școlare și extrașcolare. Această vizită pastorală a ierarhilor arădeni nu face altceva decât să-L facă pe Hristos prezent în sufletul fiecărui copil.
La acest eveniment a fost prezentă și doamna Claudia Boghicevici vicepreședintele Consiliului Județean Arad, care a oferit copiilor din centru mai multe daruri constând în rechizite și jocuri, spre bucuria celor mici. Într-o atmosferă de sărbătoare, copiii au desfășurat mai multe jocuri și activități recreative, au cântat și s-au rugat.
Activitatea se încadrează în purtarea de grijă a Bisericii Ortodoxe pentru educația religioasă a copiilor și a tinerilor, oferind acestora posibilitatea de a-şi dezvolta capacitatea de participare activă la viaţa şi activitatea comunităților parohiale.
„Cunoașterea situației reale a familiei creștine din zilele noastre și înțelegerea profundă a vocației sale spirituale sunt priorități ale lucrării misionare a Bisericii în societate. Prin intermediul programelor educaționale, culturale şi artistice, copiii și tinerii au şansa de a se cunoaşte mai bine și de a conștientiza care sunt valorile permanente ale credinţei creştine şi ale spiritualităţii româneşti” – spune Preafericitul Părinte Daniel Patriahul României în mesajul adresat cu acest prilej copiilor și părinților.
Anul 2018, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, este un bun prilej de a spori cooperarea dintre Biserică, Familie și Școală în formarea și educarea copiilor, oferindu-le copiilor şi tinerilor posibilitatea cultivării valorilor spirituale permanente inspirate de credinţa şi tradiţia vie a poporului român.
Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului îi îndemnăm pe toţi părinţii să acorde mai mult timp copiilor, să-i ajute să nu-şi piardă sănătatea şi darurile native, ci să cultive libertatea de a face binele şi de a oferi bucurie celor din jurul lor.
Pe copii îi îndemnăm să iubească mai mult pe părinţii lor şi să se roage pentru ei, întrucât prin ei Dumnezeu le-a dăruit viaţa şi îi ajută să crească şi să se formeze ca persoane înțelepte, binevoitoare şi iubitoare, create după chipul lui Dumnezeu Cel bun şi sfânt (cf. Facere1, 26-27). – se menționează în același mesaj.
Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia Arad, urmărește prevenirea excluderii sociale a copiilor si familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate in incapacitate de a oferi condiții minimale de subzistenta, creștere si educație, printr-un program de servicii educaționale, sociale, psihologice si medicale oferite în cadrul centrului. Centrul oferă copiilor din medii defavorizate condiții de educație si „control social” după orele de școală, pentru a-i feri in perioada cea mai vulnerabila de „atracțiile” străzii, de subcultura cartierelor, de invazia de prost gust, de incultura si lene intelectuala, care ar da mai târziu adultul făra apetit pentru munca si abonat pe viața la asistență socială, la protecția Statului.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Filantropia Arad cu sprijinul și participarea binefăcătorilor.

Pr. cons. Gabriel Cosmin Mariș
Președintele Asociației Filantropia Arad

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image