Câştigătorii Concursului Naţional Cultural-Artistic ,,Unirea: libertate şi unitate”, la nivel eparhial

Concursul Naţional Cultural-Artistic „Unirea: libertate şi unitate” s-a desfăşurat şi în acest an în eparhia Aradului, cu grija şi binecuvântarea ÎPS Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului.

În acest an, tematica concursului destinat copiilor participanţi la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor” a fost stabilită în funcţie de tematica anului omagial 2018 – Anul Omagial al unităţii de credinţă şi de neam şi comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Concursul s-a desfăşurat conform calendarului propus la nivel naţional, cu începere în luna decembrie a anului 2017 şi cu finalitate în luna aprilie a acestui an. Elevii arădeni au primit cu bucurie vestea organizării concursului, având în vedere reuşita celui de anul trecut, intitulat „Icoana şi Şcoala mărturisirii”, organizat la nivelul Patriarhiei Române.

Stimulaţi spre a-şi dezvolta creativitatea în scopul înfrumuseţării sufletului lor, dar şi pentru a-şi mărturisi credinţa prin fapte în comunitatea în care trăiesc, un număr de 28 de copii au participat la concurs. Cei 28 de copii au reprezentat prin cele 4 proiecte ale lor 4 parohii din cuprinsul eparhiei Aradului.

După ce a avut loc etapa pe protopopiate, s-a ajuns la faza eparhială. Comisia de evaluare a fost aprobată de către Înaltpreasfințitul Părinte Timotei. Portofoliul câştigător la nivel colectiv a fost cel numit: „Mândri că suntem români”, alcătuit de către 4 elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad (Băbău Iustin, Chîlnicean Cosmin, Moraru Ovidiu şi Hanc Ioana), coordonaţi de domnul profesor de religie Marius Lăscoiu-Martin,  preotul paroh Marian-Florin Neagoe şi preotul slujitor Petru Ursulescu, reprezentând Parohia Ortodoxă Micalaca Nouă – Pasaj, Arad. Portofoliul conţine un DVD cu lucrările realizate de cei patru elevi (cele care fac parte din secţiunea multimedia), dar şi fotografii şi filmuleţe cu diverse momente din cadrul activităților desfășurate (serbarea de promovare). De asemenea, include mărturii filmate ale copiilor implicați în activități, dar şi ale preotului Petru Ursulescu şi profesorului de religie ortodoxă, Marius Lăscoiu-Martin. Acest DVD este ataşat dosarului de faţă.

​Tuturor elevilor li se vor acorda diplome din partea Centrului Epahial, iar câştigătorii vor fi premiaţi în cadrul proximei consfătuiri a profesorilor de religie din cuprinsul judeţului Arad.

Protos. Iustin Popovici

dav

dav

dav
dav