Elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Arad au sărbătorit ziua de 9 mai

Şi în acest an, la 9 mai, arădenii au elogiat prin manifestări militare, religioase și culturale ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Europei, precum şi împlinirea a 73 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, moment urmat de depunerea de coroane și jerbe de flori. La manifestări militare, religioase și culturale organizate în Municipiul Arad, au participat şi elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Arad.
​După depunerea de coroane, începând cu orele 12.00, în Capela cu hramul “Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia”, aflată în Centru de formare și specializare a ofiţerilor Arad( clădirea Tribunalui din Arad), la invitația domnului subcomisar de penitenciare Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad și a doamnei comisar șef de penitenciare Delia Rodica Halchin, șeful Centrului de formare și specializare ofiţeri Arad, Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului alături de Preasfintitul Emilian Crișanul, Episcop vicar al Aradului, au săvârșit Slujba Tedeumului de mulțumire inconjurați de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte: preotul Gabriel Mariș- Consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Aradului , arhidiaconul Tiberiu Ardelean- Inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Aradului, alături de preotul capelan Vlad Oneț.
În cuvântul de învățătură legat de întreita sărbătoare din acestă zi importantă în istoria poporul român pentru dobăndirea libertății și a unității de neam s-a subliniat însemnătatea libertății omului precum și responsbilitatea umanității față de acest dar al lui Dumnezeu. Chiriarcul a evocat importanța aducerii aminte de acei oameni care au contribuit la aceste idealuri de libertate și unitate teritorială, mai ales în acest an al Centenarului Marii Uniri de la 1918. Au fost amintite mai multe personalități arădene care s-au implicat în înmplinirea acestui ideal al neamului românesc. La final, Înaltpreasfinția Sa le-a transmis tuturor urări de bine, rugând pe Dumnezeu să le împlinească toate bunele dorințe pentru a deveni modele pentru oamenii pe care aceștia sunt datori să-i reintegreze în societate.
La sfârșitul slujbei, preotul capelan Vlad Oneţ, preot al Unității Penitenciarului din Arad, a mulţumit celor doi Ierarhi ai Arhiepiscopiei Aradului pentru dragostea şi purtarea de grijă de care aceștia dau dovadă față de conducerea și angajații Penitencarul Arad, dar și pentru persoanelor private de libertate care se află custodiate la Penitenciarul din Arad.
Doamna comisr șef de penitenciare Delia Rodica Halchin, șeful Centrului de formare și specializare ofiţeri Arad, a mulțumit Înaltpreasfințitul Timotei Seviciu-Arhiepiscop al Aradului și Preasfințitul Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, pentru prezența lor în mijlocul elevilor din această unitate de învățământ, asigurându-i de dragostea pentru învățătura Bisericii Ortodoxe și de recunoștința pe care conducerea Penitenciarului din Arad o are față de conducerea Arhiepiscopiei Aradului.
Preot Vlad Oneț

image

image

image

image

image