Hramul bisericii din Parohia Cintei

Hramul Parohiei Cintei a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită în biserica parohială ,, Înălțarea Domnului,, de către Preacuviosul Părinte Dr. Teofan Mada, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, împreună cu Părintele paroh dr. Nicu Breda.
În cuvântul rostit părintele vicar a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului care s-a implicat continuu în proiectele cultural misionare ale parohiei. De asemenea a fost arătată importanța sărbătorii Înălțării Domnului subliniindu-se că intrând în Slava Sa, de-a dreapta Tatălui, Domnul cel Înviat din morți continuă să fie în permanență alături de noi, iar prin intermediul firii Sale umane îndumnezeite revarsă către noi bogății de har și ne dăruiește pilda supremă de desăvârșire.
La Sfânta Liturghie foarte mulți copii și credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Partea a doua a hramului a continuat în curtea bisericii la monumentul eroilor din cele două războaie mondiale unde a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru eroii neamului și făuritorii Marii Uniri.
Într-o alocuțiune părintele paroh a evocat semnificația zilei eroilor români subliniind că ei sunt modele demne de urmat, dar și semne de speranță, de încredere că neamul și credința noastră vor aduce și pe mai departe roade multe și rodnice.
Au urmat depuneri de coroane la monumentul eroilor din partea autorităților locale și a Școlii gimnaziale din localitate și un program de cântece patriotice și poezie pregătit de elevii școlii coordonați de profesorul de religie și prin implicarea tuturor cadrelor didactice în frunte cu directorul școlii, de altfel prezenți la manifestarea de suflet a parohiei.

​​​​​​​​Breda Mircea

image

image

image

image

image