Întâlnire de 10 ani la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

Ziua de joi, 24 mai 2018, a fost o zi minunată, plină de bucurii şi de emoţii pentru absolvenţii Seminarului Teologic Ortodox din Arad, promoţia 2008. Aceştia s-au reîntâlnit după 10 ani în care mulţi dintre ei nu s-au văzut deloc sau prea puţin. A fost reîntâlnirea a patru clase: XIII A, XIII B, XII A, XII B.Întâlnirea de 10 ani a debutat prin săvârşirea Sfintei Liturghii, unde a slujit un sobor format din şapte preoţi şi un ierodiacon, toţi absolvenţi ai promoţiei 2008, iar răspunsurile liturgice au fost date, de asemenea, tot de absolvenţi. Un lucru minunat şi rânduit de Dumnezeu a fost faptul că pericopa evanghelică citită la această Sfântă Liturghie a fost aceeaşi cu pericopa evanghelică citită la ultima Liturghie ca elevi seminarişti, în urmă cu 10 ani. S-au făcut rugăciuni de mulţumire şi, de asemenea, o panihidă pentru cei care au trecut în veşnicie, profesori şi elevi. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Ştefan Dimitriu a rostit un cuvânt de mulţumire pentru cadrele didactice şi pentru toţi colegii prezenţi.

Ziua a continuat prin strigarea catalogului, unde toţi diriginţii prezenţi, iar mai apoi toţi profesorii, au rostit cuvinte pline de emoţie, exprimându-şi fiecare bucuria reîntâlnirii. Delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost Părintele Iustin Popovici, consilier cultural, care le-a transmis absolvenților binecuvântarea Chiriarhului arădean. Totodată, părintele consilier le-a adresat absolvenților un îndemn al Sfântului Ioan Gură de Aur, și anume ,,frumusețea sufletului preotului (a absolventului de școală teologică, a adăugat părintele) trebuie să strălucească în toate împrejurările din viața lui ca să poată în același timp și bucura, dar și lumina sufletele celor ce-l privesc”. Părintele profesor Dacian Nan, diriginte la clasa a XIII-a A, profesor Irina Ancuţa, diriginte la clasa a XIII-a B, arhidiacon Tiberiu Ardelean, diriginte la clasa a XII-a A şi părintele Pompiliu Gavra, diriginte la clasa a XII-a B, au strigat, pe rând, catalogul fiecărei clase. Acesta a fost momentul în care fiecare absolvent şi-a prezentat, pe scurt, cursul vieţii de la absolvirea seminarului. La final, fiind ultimul în catalogul clasei a XII-a B, părintele Gabriel Streulea a rostit un cuvânt de mulţumire şi de apreciere la adresa cadrelor didactice şi a foştilor colegi.

După toate aceste momente emoţionante, profesorii şi absolvenţii au luat masa împreună, unde au continuat să depene amintiri, încheind o zi minunată, plină de bucurii şi de emoţii.

Preot Gabriel Streulea

1

2

3

4

5

6

7

8

9