Pelerinajul copiilor la Schitul Bodrog

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, copiii din grupa de cateheză duminicală a Parohiei Ortodoxe Aradul Nou, au participat la un pelerinaj la Schitul „Cuvioasa Parascheva” din satul Bodrogul Vechi. Pelerinajul s-a desfășurat în timpul orelor de cateheză din Duminica Samarinencei, având în program mai multe activități educaționale. Copii s-au închinat în biserică, s-au rugat și au susținut un mic concert de pricesne, majoritatea copiilor fiind și membrii ai corului de copii „Sfințișorii” al parohiei. Schitul a fost înființat în urmă cu 17 ani, funcționând ca metoc al Mănăstirii Hodoș-Bodrog, având două hramuri: Bunavestire și Sfânta Cuvioasă Parascheva.
După ce au vizitat întreg schitul, copiii au stat de vorbă cu maicile și au plecat în satul Bodrogul Vechi, admirând frumusețea naturii, pădurile și râul Mureș. După agapa frățească, copiii au mai facut un ultim popas la Muzeul Digital Pecica și Ferma de bivoli de aici, unde au aflat mai multe lucruri despre istoria orașului Pecica și s-au jucat în parcul destinat copiilor din această locație.
Întregul pelerinaj a fost gratuit, organizat și susținut de Asociația Ortodoxă „Sf. Mare Mc. Gheorghe” Aradul Nou, având coordonator pe părintele Gabriel Cosmin Mariș – consilier social al Arhiepiscopiei Aradului și preot slujitor al parohiei mai sus amintite.

Asociația Ortodoxă Sf. M. Mc. Gheorghe Aradul Nou

image

image

image

image

image

image