Programarea Conferinţei Preoţeşti de primăvară în Arhiepiscopia Aradului

La iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat ca anul 2018 să fie declarat ca ,,An omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi ,,An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918, în Patriarhia Română.

La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte TIMOTEI, Arhiepiscopul Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte IOAN, Mitropolitul Banatului, le va vorbi preoţilor din Arhiepiscopia Aradului despre ,,Marea Unire de la 1918. Rolul Bisericii Ortodoxe la realizarea unității de credință și de neam”.

În acest an, Conferinţa preoţească de primăvară va avea loc, pentru toate cele 4 protopopiate, în biserica cu hramul ,,Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Parohia Arad-Grădişte I, în data de 31 Mai 2018.

Conferinţa va începe de la ora 10:00 şi va fi precedată de Slujba de Te-Deum, săvârşită de un sobor de preoţi, în prezenţa Ierarhilor.

La lucrările conferinţei vor fi convocaţi şi sunt îndatoraţi să participe toţi preoţii şi diaconii din cele 4 protopopiate, inclusiv preoţii profesori de la Şcolile teologice, preoţii cu activităţi caritative şi preotul militar.

Protos. Dr. Iustin Popovici

consilier cultural

parada-1-decembrie-2017-ziua-nationala-mitropolit-1-640x427

Foto credit: pressalert.ro