CERC PASTORAL MISIONAR  ÎN PAROHIA ȘIȘTAROVĂȚ

Cu binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, în Duminica a 7- a după Rusalii  a avut loc în  Parohia Șiștarovăț întâlnirea cercului pastoral- misionar Lipova.

Întrunirea a debutat la orele 16:00 prin oficierea Tainei Sfântului Maslu,săvârșită de un sobor de preoți format din: Pr. Farcaș Teodor din parohia Zăbrani, Pr. Popa Dumitru din parohia Neudorf, Pr. Blidariu Aurel din parohia Țela, Pr. Ardeuan Florin de la parohia Chesinț, Pr.Săvușcă Valentin de la parohia Dorgoș,Pr.Jivănescu Vasile de la parohia Șoimoș,Pr.paroh Baba Doru și Pr.pens. Dohangie Mihai,fost preot în această parohie.

Părintele Jivănescu Vasile a ținut un bogat cuvânt de învățătură pornind de la pericopa evanghelică ce s-a citit astăzi la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, amintind că și astăzi Mântuitorul Hristos învață în Bisericile noastre și vindecă boala și orice fel de neputință în popor,cu condiția ca toți cei care ies în întâmpinarea Lui să iasă cu credința orbilor și dragostea mutului aceluia care ,supus diavolului,,a fost vindecat de Doctorul sufletelor și trupurilor noastre.Nimic din ceea ce suntem noi ca persoane înaintea Lui Dumnezeu nu este la voia întâmplării și nu poartă în sine altceva decât harul Lui Dumnezeu. În contextul Anului Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918, a evidențiat valorile creștine și importanța unității de credință și de neam.

La final preotul paroh Baba Doru a  adus mulțimiri preoților și credincioșilor ,oferind la Căminul Cultural din localitate, o agapă frățească pentru toți cei prezenți.

Pr. Ardeuan Florin

IMG_2003

IMG_2011