Slujbe pentru surzi în limbajul mimico-gestual

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, Sectorul Social Filantropic și Misionar al eparhiei va iniția în zilele de 7 și 8 iulie 2018 un program religios destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Acțiunea se va desfășura prin Centrul Național de Pregătire, Catehizare și Misiune Ortodoxă pentru Deficienții de Auz din România și Diaspora în parteneriat și cu Asociația Națională a Surzilor din România.În mijlocul comunității credincioșilor cu asemenea deficiențe din Arad, va fi prezentă o delegație condusă de Preacucernicul Părinte Conf.Univ.Dr. Onu Constantin profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Pitești și rânduit pentru a sluji prin limbajul mimico-gestual. Întreaga activitate va avea loc la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale „Sf. Treime” din Arad.

Programul va începe sâmbătă la ora 18.00 cu prezentarea limbajului mimico-gestual și un program de catehizare. După terminarea acestuia, se va administra Sfânta Taină a Spovedaniei pentru participanți. În următoarea zi, Duminica 8 iulie 2018, începând cu ora 9,00 se va săvârși Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos iar în continuarea acestuia se va oficia Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, tradusă în limbajul mimico-gestual liturgic românesc.

Sunt așteptați la aceste slujbe toți credincioșii cu astfel de deficiențe împreună cu familiile lor, dar și credincioșii dornici să învețe această modalitate de comunicare cu persoanele cu deficiențe de auz și vorbire.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

afis surdo muti