Misiune duhovnicească la Schitul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Moneasa

În contextul anului centenar care ne îndeamnă la comuniune frățească și unitate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Vineri 21 Septembrie 2018 la odovania praznicului Înălțării Sfintei Cruci părintele paroh dr. Nicu Breda însoțit de un grup mare de credincioși din localitate a oficiat la Schitul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Stațiunea Moneasa, protopopiatul Sebiș în sobor Taina Sfântului Maslu de obște.
​În cuvântul de învățătură părintele paroh a vorbit pelerinilor prezenți în număr mare despre binefacerile pe care Taina Sfântului Maslu le oferă omului prin harul pe care ea îl transmite: vindecarea de boli sufletești și trupești. Având în vedere că în această zi a fost și odovania praznicului Înălțării Sfintei Cruci părintele a arătat că Sfânta Cruce prin care se revarsă iubirea lui Dumnezeu în lume dă putere credincioșilor să poată să-și asume fiecare crucea în drumul spre desăvârșire.
​La final părintele stareț a mulțumit celor prezenți pentru participarea la Taina Sfântului Maslu subliniind cât de important este ca la astfel de momente preoții și credincioșii să se regăsească în comuniune și rugăciune.
​Menționăm că între parohia ortodoxă Cintei și Schitul de la Moneasa există o strânsă legătură de colaborare care s-a materializat și în alte slujiri și vizite și care va continua să existe și pe mai departe.
Student Breda Mircea

image