Părintele Ioan-Sorin Ciurlea din Parohia Conop a fost condus pe ultimul drum

Astăzi, 15 septembrie 2018, în localitatea Conop, la biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a avut loc slujba de prohodire a celui care a fost Preotul Ioan-Sorin Ciurlea, preot paroh al localității Conop. Încă de la aflarea tristei vești că regretatul părinte a plecat dintre noi, în ziua de miercuri, 12 septembrie, întreaga comunitate a comunei Conop precum și preoții, cunoscuții și apropiații părintelui au fost alături de familia îndurerată. Catafalcul cu trupul neînsuflețit a fost depus joi în biserica parohială din Conop, unde preotul Ioan-Sorin a slujit timp de treizeci de ani, moment din care preoții din toată vecinătatea  au săvârșit slujbe de priveghere și Sfânta Liturghie, în fiecare zi.
În prima seară Preaonoratul Părinte Nelu Mercea, Protopop al Lipovei, alături de Părintele Arhidiacon Tiberiu Ardelean, Inspector Eparhial al Arhiepiscopiei Aradului și delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, alături de soborul de preoți au săvârșit slujba privegherii, iar la momentul cuvenit Părintele protopop a rostit un cuvânt de mângâiere și îmbărbătare pentru familia greu încercată și pentru familia sufletească din Conop, păstorită de regretatul părinte. În cea de-a doua seară cuvântul de mângâiere a fost ținut de Preacucernicul părinte Gheorghe Gligor, preot în Sânnicolaul Mic din Municipiul Arad, un fost coleg și apropiat al părintelui.
În ziua înmormântării, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, înconjurat de un sobor de preoți a săvârșit slujba de prohodire a părintelui. Din sobor au făcut parte Părintele Iustin Popovici, Consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Preaonoratul Părinte Nelu Mercea, Protopop al Lipovei, Părintele Arhidiacon Tiberiu Ardelean, Inspector eparhial, precum și alți preoți din Arhiepiscopia Aradului și nu numai. La momentul cuvenit Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului a rostit cuvântul de învățătură reliefând momentul liturgic în care ne aflăm cel al praznicului împărătesc al Înălțării Sfintei Cruci, arătând importanța acestei sărbători prin Duminicile rânduite de dinaintea și după acest mare praznic care ne transmit mesaje importante prin pericopele evanghelice rânduite, mesaj pe care, spunea Înaltpreasfinția Sa , și preotul Ioan –Sorin l-a înțeles în activitatea sa de păstor de suflete și trăitor pe acest pământ, acela ca fiecare dintre noi: ,,să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie”.
Cuvântul de iertare și de rămas bun a fost ținut de Preaonoratul Părinte Nelu Mercea, Protopop al Lipovei. După aceste momente de rugăciune s-au înscris la cuvânt și primarul Comunei Conop, domnul Petrică Moldovan, primarul municipiului Arad , domnul Ing. Gheorghe Falcă cel care a transmis un mesaj de condoleanțe în calitate de prieten apropiat și colaborator cu părintele Sorin Ciurlea. La acest moment de tristețe au luat parte și domnul Președinte al Consiliului Județean , Iustin Cionca, domnul Senator Traian Igaș, domnul Gheorghe Seculici, vice prim-ministru, precum și alte oficialități, preoți, prieteni, apropiați și cunoscuți ai părintelui din toată țara.
La final, după îndătinatul obicei, trupul neînsuflețit al părintelui a fost purtat în procesiune, înconjurând biserica și purtat pe brațele preoților până la marginea localității de unde s-a dus la cimitirul din localitatea Gothatea, județul Hunedoara, locul de obârșie al părintelui.
Si pe această cale Arhiepiscopia Aradului transmite condoleanțe familiei, credincioșilor și tuturor cunoscuților părintelui Ioan–Sorin Ciurlea, rugându-l pe Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții Săi.

Preot Valentin Săvușcă

image

image

image

image

image

image

image