Reprezentanții Bisericii și ai Școlii discută despre educația religioasă la Caraiman

Cel de-al 11-lea Congres Național al programului educațional „Hristos împărtășit copiilor se desfășoară în perioada 17-19 septembrie 2018 la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” – Caraiman, din stațiunea prahoveană Bușteni.

La congres sunt prezenți cateheți, inspectori de religie, organizatori, dar și Inspectorul Şcolar General pentru disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit Părintelui inspector Constantin Năclad, consilier patriarhal, se caută noi modalități de colaborare pentru educația religioasă, în special la nivel de programe europene, dar și naționale.

De asemenea, Părintele Constantin Năclad a subliniat în declarațiile oferite pentru Radio Trinitas, că este nevoie de o colaborare mai strânsă între preoții implicați în Proiectul Alege școala! și parohii.

Mai multe date privind ediția a 11-a a congresului și subiectele prelegerilor susținute pot fi consultate în Programul evenimentului.
Sursa:http://basilica.ro/reprezentantii-bisericii-si-ai-scolii-discuta-despre-educatia-religioasa-la-caraiman-congres-national/

vezi şi: http://basilica.ro/ce-s-a-discutat-la-congresul-national-hristos-impartasit-copiilor/

image