Reunirea preoților din Cercul pastoral Arad într-o nouă sesiune de lucru

Preoții parohiilor arondate Cercului pastoral Arad s-au întrunit în sesiune ordinară de lucru în ziua de 27 Septembrie 2018, gazdă fiindu-le biserica parohiei Arad-Șega II. La prezidiul colocviului s-au aflat părintele protopop Flavius Petcuț, părintele profesor Ioan Tulcan și părintele Emil Roman, coordonatori acestui cerc pastoral.
În debutul manifestării a fost săvârșită o rugăciune de binecuvântare a acestei reuniuni de către părintele paroh Andrei Dârbaș.
În deschidere s-au făcut câteva precizări legate de proximul referendum ce va avea loc, oferindu-se câteva sugestii pentru mobilizarea credincioșilor la acest eveniment social extrem de important pentru Biserică.
Disertația tematică a aparținut părintelui profesor Filip Albu în care au fost surprinse câteva idei referitoare la unitatea de credință, la felul în care Biserica Ortodoxă și Școala teologică arădeană au contribuit la realizarea evenimentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. În finalul cuvântării, referentul a creionat și câteva provocări ale timpurilor pe care le trăim acum și care s-ar subsuma ideii: unire avem, mai avem nevoie și de unitate.
În încheierea ședinței a fost stabilit și calendarul de toamnă pentru viitoarele reuniuni ale Centrului: 18 octombrie, la Parohia Grădiște 2; 22 noiembrie, la Parohia Arad-Șega I; 4 Decembrist, la Parohia Arad-Șega II.
Pr. Filip Albu

image

image

image

image

image