Participarea tuturor cultelor din România la referendum este o mărturie în baza credinţei – Patriarhul Daniel

„Participarea tuturor cultelor din România la referendum este o mărturie în baza credinţei. Nu este o opţiune de ordin politic”, a spus marţi Patriarhul Daniel la întrunirea Consiliului Consultativ al Cultelor din România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a explicat în deschiderea evenimentului de la Palatul Patriarhiei că „familia este darul lui Dumnezeu, este instituţia umană creată de Dumnezeu Creatorul Universului şi al omului”, aceasta fiind mărturia comună a credinţei promovate de cultele din România.

Potrivit Preafericirii Sale, în demersul de susţinere a referendumului „Biserica Ortodoxă Română ştie că nu este singură, pentru că am văzut deja în 2013 că toate cultele converg spre linia aceasta tradiţională”.

„Avem mare speranţă în primul rând în ajutorul lui Dumnezeu şi în al doilea rând în conlucrarea noastră şi în coresponsabilitate”, a spus Patriarhul României.

În timpul întâlnirii, reprezentanţii cultelor din România au luat cuvântul şi şi-au prezentat susţinerea pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

La eveniment a participat şi Dl Victor Opaschi, Secretar de Stat pentru Culte.

Părintele Arhidiacon George Grigoriță, secretarul Consiliului Consultativ al Cultelor din România, a citit la finalul întrunirii comunicatul prin care se arată sprijinirea definirii căsătoriei prin referendumul din 6-7 octombrie 2018.

Întâlnirea precedentă a Consiliului Consultativ al Cultelor din România a avut loc în 28 februarie 2015.

Consiliul Consultativ al Cultelor din România este o organizație de natură etică, autonomă, apolitică, non-guvernamentală, fără personalitate juridică și non-profit, format din următoarele 13 culte recunoscute:

Biserica Ortodoxă Română, Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timișoara, Biserica Romano-Catolică, Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România, Biserica Reformată din România, Biserica Evanghelică C.A. din România, Biserica Evanghelică Luterană din România, Biserica Unitariană Maghiară, Biserica Creștină după Evanghelie din România – Uniunea Bisericilor Creștine după Evanghelie din România, Federația Comunităților Evreiești din România și Cultul Musulman din România.
Sursa:http://basilica.ro/participarea-tuturor-cultelor-din-romania-la-referendum-este-o-marturie-in-baza-credintei-patriarhul-daniel/