Bucurie duhovnicească în Biserica „Sfinților  Arhangheli” din Stoinești

În Duminica a XXV-a După Rusalii (Pilda samarineanului milostiv), în Biserica „Sfinților Arhangheli” din Filia Stoinești, a Parohiei Rogoz de Beliu,  începând cu orele 16:00, s-au întrunit preoții Cercului Pastoral – Misionar nr. 2 Beliu, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului, de Părintele Radu-Petrică Belle de la Parohia Bochia.Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, luând parte credincioșii parohiei cât și cei din parohiile învecinate. Din sobor împreună cu Părintele coordonator Radu – Petrică Belle și Părintele Paroh Ovidiu Oprișa au făcut parte: Părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu, Părintele Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș, Părintele Ioan Vatrici  de la Parohia Răpsig, Părintele Petru Ardelean de la Parohia Chișlaca, Părintele Marius Trânc de la Parohia Groșeni, Părintele Sorin-Gheorghe Streulea de la Parohia Ciuntești, Părintele Răzvan Trip  de la Parohia Bocsig-Gară, Părintele Teofil Trânc  de la Parohia Susag, Părintele Radu Sas de la Parohia Agrișu-Mic, Părintele Răzvan Chivulescu de la Parohia Craiva și Părintele Nicolae Monea de la Parohia Tăgadău.

După terminarea slujbei, Părintele Radu-Petrică Belle a rostit un emoționant cuvânt de învățătură plecând de la pericopele evanghelice ce s-au citit în cadrul Sfântului Maslu, amintind de samarineanul care a făcut milă cu cel bolnav  și de femeia cananeancă care căuta cu stăruință și cu mare credință să-și scape fiica de stăpânirea diavolului; îndemnându-ne pe toți să cerem cu aceeași credință vindecare de la Mântuitorul Iisus Hristos „Vindecătorul sufletelor și al trupurilor”

De asemenea,  Părintele a prezentat și  referatul cu tema „Rolul orei de religie în formarea caracterului integru al tinerilor de astăzi”   având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca fiind ,,Anul Omagial al unității de credință și de neam” și ,,Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”, evidențiind cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur, care punea mult preţ pe educaţia tinerilor din pruncie, spre a-i pregăti pentru maturitate şi, bineînţeles, pentru mântuirea sufletelor lor: „A educa înseamnă a purta grijă de copii şi tineri, în ceea ce priveşte curăţenia sufletească şi buna cuviinţă, a-l creşte pe copil moral, om drept, a-l creşte în evlavie, a avea grijă de sufletul lui, a-i modela inteligenţa, a forma un atlet pentru Hristos, pe scurt, a te îngriji de mântuirea sufletului lui. Educaţia este asemenea unei arte. Artă mai mare decât educaţia nu există, pentru că toate artele aduc folos pentru lumea de aici, arta educaţiei se săvârşeşte în vederea accederii la lumea viitoare.”

La finalul întrunirii, Părintele Paroh, a  mulțumit  Bunului Dumnezeu pentru toate darurile care Le-a revărsat peste familia lui și  peste satele  pe care le păstorește rugându-L pe Preamilostivul Dumnezeu să miluiască sufletele tuturor. Mulțumiri au fost aduse  preoților din Cercul Misionar Beliu  și tuturor credincioșilor  prezenți.  Seara s-a  încheiat cu o agapă frățească, dăruită de enoriașii  parohiei.

Părintele Sorin-Gheorghe Streulea,

Parohia Ciuntești

20181112_095645

20181112_095940