PS Părinte Emilian Crișanul a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar, în Cetatea Aradului

Vineri, 16 Noiembrie 2018, PS Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii, care a avut loc în Cetatea Aradului.
În cadrul ceremoniei, la care a participat și ministrul apărării Mihai Fifor, a fost predată comanda de către șeful modulului românesc, aceasta fiind preluată de comandantul modulului maghiar al Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii.
Evenimentul a avut loc în Cetatea Aradului, cazarmă a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. Comandantul Batalionului Infanterie 191 Colonel Radu Golescu, locotenent-colonelul Mihai Ioniţă, i-a predat comanda Batalionului Mixt comandantului Batalionului 3 Infanterie „Bercsenyi Miklos” din Hodmezovasarhely, locotenent-colonelul Peter Vadasz. Comanda Batalionului se schimbă, prin rotație între cele două batalioane, anual.
Pe lângă ceremonia de predare-primire a comenzii, s-au marcat și două decenii de la înființarea batalionului mixt. În 1998, la data de 20 martie, era semnat la Budapesta, de către Șefii Statelor Majore Generale ale Forțelor Armate Române și Ungare, Acordul dintre Guvernul României și cel al Republicii Ungare, privind înființarea batalionului de menținere a păcii.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image