Arhiepiscopul Aradului s-a rugat pentru eroii Revoluției din Decembrie 1989

Eroii arădeni morți în Revoluția din Decembrie’89 vor fi comemorați la Arad pe parcursul a trei zile, în perioada  21-23 decembrie. În prima zi, vineri, 21 decembrie,  Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei s-a rugat pentru sufletul eroilor arădeni, alături de oficialităţile centrale şi locale. Participanţii au purces la urmarea traseului pe care l-au parcurs revoluţionarii, începând cu Orologeria, continuând cu Strungul, făcându-se apoi popas la Paraclisul Martirilor de la UTA şi la Troiţa Eroilor din Cimitirul Eternitatea și la Crucea Eroilor Revoluţiei din faţa Palatului Administrativ.

În toate aceste locaţii, Chiriarhul locului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a rostit rugăciuni pentru cei care şi-au sacrificat viaţa pentru libertatea poporului român şi a rostit un cuvânt aferent momentului, în care a evocat zilele revoluţiei arădene şi pe cei care şi-au dat viaţa pentru libertatea şi demnitatea poporului nostru. Cuvinte de evocare au avut şi domnul Valentin Voicilă, precum şi alte oficialităţi arădene sau revoluţionari.

La aceste manifestări, au mai participat: asociaţii de revoluţionari, reprezentanți ai autorităţilor și instituțiilor publice, reprezentanți ai bisericilor locale, universităților, partide politice, ONG-uri etc

Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image