„Să spunem un nu consumului de droguri”, activitate preventiv-educativă desfășurată la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Arad

Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Arad a fost miercuri, 27.02.2019, gazda unui atelier țintă de informare și prevenție pe linia prevenirii consumului de droguri. Evenimentul preventiv, la solicitarea conducerii Liceului tehnologic arădean (dl. director Ioan Toncean ) a fost organizat în cadrul activităților Comisiei Județene de Monitorizare a Activității Preventive – OMAI 119/2017 și a Programului de Prevenire a Delicvenței Juvenile și a Victimizării Minorilor.

Acțiunea preventiv-informativă fost coordonată de domnul Aradan Constantin (subinspector, din cadrul IPJ Arad), de domnul Tocan Ciprian (Agent șef, din cadrul IPJ Arad), de domnul Copil Cătălin (Agent șef, din cadrul IPJ Arad) și de domnul inspector Bîscă Florin Dacian (Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Arad), la care au participat reprezentanții IJJ Arad (Locotenet Valentin Bosoncea) DGSPC Arad (inspector Tiriteu Cătălin), Arhiepiscopiei Aradului (arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei) și Asociației Pro Prietenia (sociologul și criminologul italian Luca Vincenti). De asemenea, la eveniment au participat și d-na Claudia Untaru (ziaristă la Jurnalul de Arad), precum și alte cadre didactice din unitatea de învățământ locală.
Când alegem momentul potrivit pentru a vorbi copilului despre droguri ? Unii părinți amână mereu momentul, susținând că nu este încă vârsta potrivită pentru a discuta despre așa ceva, alții consideră că școala este cea care trebuie să aducă în discuție astfel de probleme. Un lucru este însă sigur : comunicarea cu părinții este lucrul cel mai benefic pentru copil. Educația oferă posibilitatea de a avea instrumente de discernământ, care au menirea de a respinge diferitele tentații și provocări în viața tinerilor. Prevenirea continuă este prioritate, dar este fundamental a lucra pentru reabilitarea deplină a victemelor drogurilor în societate, pentru a le reda bucuria în viață.
Arhim. Conf. Univ. Teofan Mada, vicar eparhial