„Concretețea problemelor în ambientul educativ”, seminarii educativ-preventive derulate la Școala Gimnazială din Moroda

Seminariile educative desfășurate joi, 21.03.2019, în cadrul Școlii Gimnaziale din Moroda au avut ca teme „concretețea problemelor în ambientul educativ”. Seminariile s-au desfășurat pe două categorii de copii : clasele I-IV și clasele V-VIII.
În cadrul dezbaterilor tematice (la care au participat 80 de elevi și eleve) conferențiarii au subliniat faptul că „actul pedagogic se concretizează în arta răbdătoare de a educa, artă care vede fiecare copil ca subiect vrednic de toată iubirea familială. Una dintre caracteristicile esențiale a familiei este vocația ei naturală de a-i educa pe copii, pentru ca să crească în responsabilitate față de sine și față de alții. Familia educă prin exemplul părinților.Protecția copiilor trebuie să țină cont de formele de agresivitate/violență de orice tip care îi amenință în ambientele familiale, școlare și sociale în care trăiesc și prin noile instrumente pe care le folosesc. Toți cei implicați în actul educativ trebuie să fie conștienți că lumea digitală și folosirea instrumentelor media/online are adesea incidență mai profundă decât se crede”.
Seminariile preventiv-educativ-informative au fost coordonate de domnul Tocan Ciprian (Agent șef, din cadrul IPJ Arad, Compartimentul de Analiză și Prevenirea Criminalității) și domnul Agent Paul Leila (IPJ Arad), având ca invitat special pe Arhim. Conf. Univ. Teofan Mada (cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului). De asemenea, la eveniment au asistat și cadre didactice din unitatea de învățământ locală (Prof. Consilier educativ Andreea Șipoș, Prof. Bulza Mirela, Prof. Ignat Monica, Prof. Purice Nicoleta, Prof. Branc Florin, Prof. Zene Otilia).

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial