IPS Părinte Timotei a oficiat o slujbă de pomenire a victimelor regimului comunist

Sâmbătă, 9 Martie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a oficiat o slujbă de pomenire pentru victimele regimului comunist, pe platoul din fața monumentului situat în vecinătatea Palatului Cultural din Arad.

La ceremonie au participat membri ai Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, filiala Arad, membri ai familiilor victimelor opresiunii comuniste, Subprefectul Judeţului Arad, domnul Vasilică Damian, şefii structurilor judeţene ale M.A.I. şi M.A.P.N., alţi conducători de instituţii publice din Arad.

După intonarea Imnului Naţional al României, ÎPS Timotei Seviciu a oficiat împreună cu un sobor de preoţi slujba de comemorare a eroilor căzuţi pentru libertate în anii grei ai comunismului, rostind totodată un cuvânt de evocare a jertfei celor pomeniți.

Preşedintele filialei Arad a Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, Vasile Ciobâncan, a rostit un discurs în cadrul căruia a mulţumit Instituţiei Prefectului pentru organizarea comemorării victimelor opresiunii comuniste, începând cu anul 2018.

Ceremonia s-a încheiat prin depunerea coroanelor de flori la monument.

Protos. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image

Sursa: Instituția Prefectului – Județul Arad