PROCESIUNE CU SFINTELE ICOANE, DE DUMINICA ORTODOXIEI, ÎN PAROHIA ŞILINDIA

Întâia duminică a Postului celui Mare, Duminica Ortodoxiei, a adus pentru credincioşii parohiei Şilindia multă bucurie. Cu această ocazie, credincioşii au venit la biserică cu o icoană de acasă, participând la Sfânta Liturghie.
După încheierea Sfintei Liturghii şi după împărţirea anaforei, preotul, împreună cu credincioşii, dintre care a făcut parte şi domnul primar, toţi laolaltă au plecat, în glasul clopotelor şi al cântărilor bisericeşti, în procesiune cu sfintele icoane prin localitate, dând astfel un bun exemplu de mărturisire a dreptei credinţe. În fruntea icoanelor s-a aflat icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea), care a fost purtată, pe rând, de tineri credincioşi.
Procesiunea s-a încheiat în faţa primăriei, unde domnul primar a condus mulţimea de credincioşi cu bucurie, ca de fiecare dată. Atât în timpul procesiunii, cât şi în faţa primăriei, corul de copii al parohiei a cântat Troparul Ortodoxiei şi alte cântări bisericeşti.
La final, preotul paroh Streulea Gabriel a mulţumit credincioşilor pentru participare şi pentru împreuna-mărturisire, exprimându-şi bucuria pentru acest eveniment realizat împreună, pentru al treilea an consecutiv. Apoi cu toţii au cântat, în faţa Maicii Domnului, condacul Apărătoare Doamnă. Ziua s-a încheiat cu o mică agapă din partea domnului primar.
Pr. Gabriel Streulea
Parohia Şilindia

image

image

image

image

image