Cerc pastoral-misionar în Parohia Luncșoara

În Duminica a 5-a a Postului Mare, a Sfintei Maria Egipteanca, la data de 14 aprilie 2019, Preoții din cadrul Cercului Pastoral-Misionar Hălmagiu, coordonat din încredințarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, de către Prea Cucernicul Părinte Bacoș Cristian-Mihăiță, s-au întrunit în Parohia Ortodoxă Luncșoara.În cadrul acestei întruniri, la început s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu, la care au participat mulți credincioși ai parohiei, precum și unii invitați cu ocazia evenimentului, printre care și doamna primar a acestei Comune Hãlmãgel.

Din soborul pentru această Sfântă Taină au făcut parte: PC Părinte Coordonator, Pr. Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, PC Pr Paroh Tulcan Cãtãlin de la Parohia Luncșoara, PC Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi, PC Pr. Horga Marius de la Parohia Budești, PC Pr. Bulea Mihai de la Parohia Bănești, PC Pr. Dan Dănuț de la Parohia Avram Iancu, PC Pr. Roman Cosmin de la Parohia Țărmure, și PC Pr. Briciu Ciprian de la Parohia Hălmăgel .

La finalul acestei slujbe a fost rostit un cuvânt de învățătură de către PC Părinte Paroh Tulcan Cãtãlin Claudiu Liviu în care a prezentat istoricul satului Luncșoara, precum și temele pregãtite pentru aceastã zi de primãvarã:

  1. Hãrnicia, dãrnicia și ospitalitatea: virtuți ale poporului român cultivate în satul românesc (organizarea și dezvoltarea satului românesc de-a lungul timpului).
  2. Preocuparea bisericii privind situația satului românesc de astãzi și viitorul lui (migrația populației, situația economicã precarã, îmbãtrânirea populației, etc)

La terminarea acestor momente, Părintele Paroh Tulcan Cãtãlin Claudiu,  a mulțumit tuturor pentru prezență și a invitat la agapa frățească pe care împreună cu unii enoriași a pregătit-o.

Pr. Zadic Andrei de la Parohia Brusturi