Eveniment consacrat educației artistice și religios-didactice despre Săptămâna Patimilor, la Grădinița „Piticot” din Arad

Ziua de miercuri, 10.04. 2019, pentru copiii preșcolari din circumscripția Grădiniței „Piticot” a însemnat un moment de bucurie. Celor mici le-a fost prezentată Cartea de colorat „Patimile Domnului”, lucrare ce promovează în sine valențele educativ-artistice și didactic-cathetice ale Postului Mare în viața copiilor preșcolari și școlari.

Prin implicarea doamnei profesor Monica Rășinar, director al Grădiniței PP „Piticot” din Arad, precum și a doamnei prof. înv.preșcolar Amalia Bonchiș, fiecare copil din unitatea preșcolară a primit în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului câte un exemplar din Cartea de colorat „Patimile Domnului”. Cartea de colorat, având autoare pe artista Angela Hanc și dedicată Anului Omagial în Patriarhia Română, s-a tipărit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
Cartea de colorat (tipărită în Editura Arhiepiscopiei) urmărește stimularea creativității artistice prin arte vizuale și formarea de abilități practice, oferindu-le copiilor mai multe scene tipice/clasice Săptămânii Patimilor din Postul Mare, imagini care-i ajută pe preșcolari și pe școlarii primelor clase primare să cultive interesul pentru carte, pentru desen, dar și să recunoască/cunoască scenele semnificativ-dramatice mântuitoare ale pătimirii Dumnezeului-Om, Iisus Hristos.
Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial