IPS Părinte Timotei a participat la comemorarea veteranilor de război

Comemorarea celor care au luptat pentru patrie, celor care și-au sacrificat viețile și familiile pentru idealurile naționale, a avut loc pe 24 aprilie, în Piața Avram Iancu.
Manifestările organizate de Garnizoana Arad și Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” și sprijinite de Instituția Prefectului Județului Arad, s-au bucurat de participarea prefectului Florentina Horgea, alături de șefii structurilor județene ale M.A.I. și M.A.P.N., precum și de vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Evenimentele au cuprins un ceremonial militar-religios la Monumentul Ostașului Necunoscut din Piața Avram Iancu, după care porțile cazărmii Cetate a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” s-au deschis vizitatorilor interesați.

„Veteranii de război au îndurat suferințe foarte mari, fiind nevoiți să trăiască evenimente pe care noi, civilii, ni le putem cu greu imagina.

A vedea moartea cu ochii la fiecare pas, a vedea camarazii tăi prăbușindu-se fără suflare, a nu putea să le sari în ajutor, înseamnă experiențe pe care astăzi le citim doar în cărți sau le vedem în filme artistice. Mulțumim veteranilor pentru spiritul lor de sacrificiu, pentru eroismul demonstrat în montele de luptă. Probabil că nu vom putea niciodată să le mulțumim suficient, suntem însă datori să le arătăm deplina noastră recunoștință”, a transmis prefectul Florentina Horgea.
Sursa: http://www.aradon.ro/veteranii-de-razboi-comemorati-in-piata-avram-iancu/2240338

image

image

image