Zi comemorativă în Parohia Caporal-Alexa. 100 de ani de la moartea tânărului Caporal Alexe Ion

Duminică, 14 aprilie 2019, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a fost întâmpinat în fața bisericii din localitatea Caporal Alexa, de către preotul paroh Liviu- Ion Pamfiloiu, alături de Protopopul Aradului Flavius Petcuț, de alți preoți ,oficialități și mai mulți credincioși. A urmat Sfânta Liturghie, unde în cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a scos în evidență viața Cuvioasei Maria Egipteanca  cât și pericolul mândriei de a stăpâni pe alții punând în schimb ajutorarea semenilor.La Sfânta Liturghie a fost prezentă doamna prefect a Aradului, Florentina Horgea , o delegație a comunei Râca din județul Argeș, în frunte cu domnul primar Georgel Burcea, oficialitățile orașului Sântana în frunte cu domnul primar Daniel Tomuța și mult popor.
La sfârșitul slujbei preotul paroh a mulțumit Preasfințitului Emilian și oficialităților prezente.
După Sfânta Liturghie a urmat o procesiune spre parcul central. Aici a avut loc intonarea imnului, dezvelirea bustului eroului Caporal Alexe Ion și salutul militar a plutonului garnizoanei Arad. A urmat o slujbă de pomenire a eroului în prezența Preasfințitului Emilian Crișanul, a preotului Flavius Petcuț, protopopul Aradului, a Pr. militar David Adrian, Pr. Flavius Ardelean de la Parohia Pâncota, a Pr. Lucian Ștefănuț de la parohia Comlăuș, a pr. paroh Liviu -Ion Pamfiloiu, și a diaconilor Lehaci Gheorghe și Liviu Bisorca. Pe urmă în armonia fanfarei orașului Sântana s-au depus coroane de flori la monument, elevii școlii gimnaziale „Ștefan Augustin Doinaș” au prezentat cântece și poezii patriotice, după care distinsa doamnă Polina Gheorghe a interpretat un frumos cântec patriotic din zona Argeșului.
Oficialitățile din comuna Râca au adus o placă comemorativă întru cinstea tânărului erou și au oferit diplome de recunoștință primarului orașului Sântana  și preotului paroh, Liviu -Ion Pamfiloiu.
Ziua s-a încheiat cu o agapă frățească .
Robert-Gelu Motoarca

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image