Cerc pastoral – misionar în Parohia arădeană Scânteia, în sprijinul Proiectului caritabil: ,,Pătuț de somn și poveste”

Joi, 23 mai 2019, Cercul pastoral – Misionar Sântana și-a desfășurat întâlnirea periodică în parohia Scânteia – Domeniul Lupaș. Întrunirea s-a desfășurat în paralel cu evenimentul caritabil ”Pătuț de somn și poveste”, proiect  în care parohia Scânteia s-a numărat printre partenerii numeroși și inimoși ai organizatorilor: Cetatea Voluntarilor,  Școala gimnazială ”Andrei Șaguna”, Primăria Zimandu Nou, Domeniul Lupaș.

Lucrările cercului au dezbătut probleme legate de situația prezentă a așezărilor sătești și relația lor cu modelul de viață al localităților urbane. S-a făcut referire la faptul că anumite servicii socio-medicale sunt disponibile și necesare tuturor dar ele funcționează doar în localitățile cu statut de oraș sau reședință de județ. În plan medical, maternitatea este un astfel de serviciu de care au nevoie și cei de la sate, iar proiectul ”Pătuț de somn și poveste” a avut ca scop tocmai dotarea cu aparatură și mobilier a secției de terapie intensivă a Spitalului Matern Arad.

La inițiativa coordonatorului Cercului Pastoral – Misionar Sântana, preot Nicolae Rădulescu, membri cercului au dorit să sprijine scopul proiectului caritabil amintit cu suma de 5000 de lei. Inițiatoarea proiectului caritabil, Ana Maria Popa a fost prezentă la un scurt dialog cu preoții prezenți cărora le-a adresat și rugămintea  de a susține prin rugăciune proiectul care nu este unul ușor de dus la bun sfârșit.

Parohia Scânteia, prin parteneriatul cu organizatorii evenimentului caritabil, și cercul – pastoral misionar Sântana, prin implicarea spirituală și materială, s-au alăturat, astfel, eforturilor tuturor celor care au dăruit, pentru viitorii nou-născuți, din timpul și din multul sau puținul lor: echipa de fotbal UTA, Grupul Savori Urbane, Artarad Ciumpe Loredana, Asociația ,,Chemarea naturii”, Asociația ,,Mobilizeaza-te”, elevii, părinții și dascălii școlii ”Andrei Șaguna”, trupa One Shot, Asociatia ,,Tradiții Sagunane”, Webasto, voluntari.

Pr. Gabriel Vladu