Eveniment consacrat educației artistice și religios-didactice, la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad

Ziua de vineri, 24 mai 2019, a reprezentat pentru copiii ciclului primar din cadrul Colegiului Național „Vasile Goldiș” un moment de bucurie. Copiii ciclului primar le-a fost prezentată Cartea de colorat despre biserici reprezentative din satul românesc arădean (dar și biserici mănăstirești istorice din Arad), la care se adaugă și biserici mai noi, cum ar fi Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”.

De fapt lucrarea reprezintă un autentic material didactic ce promovează în sine valențele educativ-artistice și didactic-catehetice ale satului românesc în viața copiilor școlari. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, și prin implicarea Părintelui prof. Ioan Pagubă, fiecare copil din ciclul primar al Colegiului Național „Vasile Goldiș” a primit în dar din partea Arhiepiscopiei Aradului câte un exemplar din Cartea de colorat cu biserici reprezentative de pe cuprinsul județului. Cartea de colorat, având autoare pe artista Angela Hanc și dedicată Anului Omagial în Patriarhia Română, s-a tipărit cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Cartea de colorat (tipărită în Editura Arhiepiscopiei) are drept scop stimularea creativității artistice prin arte vizuale și formarea de abilități practice, oferindu-le copiilor mai multe desene ce evidențiază istoricitatea bisericilor din satul românesc, reprezentate prin culori calde, naturale, pline de pace, profunzime, meditație și har, imagini care-i ajută pe școlarii primelor clase primare să cultive interesul pentru tradițiile românești și, mai ales, să cunoască vechimea, particularitatea și frumusețea bisericilor ortodoxe arădene.

Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial