PS Părinte Emilian Crişanul a slujit la Mănăstirea Maglavit la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, Preasfinţitul Părinte Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, vineri, 3 mai 2019, la sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească şi slujba de sfinţire a apei, la Mănăstirea Maglavit, în judeţul Dolj.La sfânta slujbă au participat sute de pelerini olteni pentru a se închina şi ruga în biserica mănăstirii, care este o vatră de tradiţie şi spiritualitate ortodoxă în sudul Olteniei.

Sfânta Liturghie a fost săvârşită în altarul de vară al cinstitului aşezământ monahal, de către PS Părinte Emilian Crişanul, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre istoria sărbătorii Izvorul Tămăduirii precum şi despre importanţa rugăciunilor pentru cei bolnavi.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul a săvârşit slujba de sfinţire a apei, după rânduiala din Săptămâna cel luminată.

La final, Preasfinţitul Părinte Emilian a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Craiovei.

***

Piatra de temelie a bisericii Mănăstirii Maglavit a fost pusă la 14 septembrie 1935 de către episcopul Râmnicului Vartolomeu Stănescu, pe locul în care ciobanul Petrache Lupu a avut mai multe teofanii. Lucrările au fost sistate în anul 1940 din cauza războiului și reluate abia după 1990.

Protos. Iustin Popovici

2

4

3

5

6

7

8

9

10

11