ÎNTÂLNIREA FIILOR SATULUI ÎN PAROHIA SECUSIGIU

În Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinţilor), 23 iunie 2019, în Localitatea Secusigiu a avut loc ,,Întâlnirea fiilor satului”, eveniment organizat de Primăria Comunei Secusigiu în colaborare cu Parohia Ortodoxă Secusigiu. Astfel, la invitația domnului primar Ilie Cheșa și a preotului paroh Horia Ștefan, și-n acest an, au venit în satul natal cei care au plecat din localitate în alte zone ale țării.Cu acest prilej  fiii satului s-au adunat în biserica parohială cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, unde au participat la Slujba Utreniei și a Sfintei Liturghii săvârșite de un sobor de preoți sub protia Pr. Pagubă Ioan, slujitor la biserica cimitirului Pomenirea, din sobor au mai făcut parte, Pr. Paroh Horia Ștefan, Pr. Marius Mateiu de la Parohia Munar, Pr. Bogdan-Ioan Tod de la Parohia Bodrogu-Nou și Pr. pensionar Jirj Valer.

Părintele Pagubă Ioan a rostit un frumos cuvânt de învățătură amintind că anul 2019 a fost declarat de către Sfântul Siond ca anul omagial al satului românesc, subliniind faptul că satul este vatra în care s-au păstrat adevăratele valori și tradiții ale poporului nostru. Această reîntâlnire a fiilor satului arată că valorile și tradițiile se transmit mai departe an de an, de la o generație la alta.

Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul vocal Trifon Lugojan de la Catedrala arhiepiscopală din Arad.

La sfârşit Părintele paroh a mulțumit tuturor pentru participare la Sfânta Liturghie și le-a urat cele de cuviință fiilor satului veniți din toate părțile.

În încheiere corul parohiei și grupul vocal Trifon Lugojan au susținut un scurt program de cântări patriotice și pricesne.

Pr. Bogdan-Ioan Tod

Parohia Bodrogu-Nou