SFINȚII APOSTOLI PETRU ȘI PAVEL PRĂZNUIȚI LA SCHITUL DE LA MONEASA

În minunata zi de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a fost prezent în mijlocul credincioșilor  la Schitul monahal din staţiunea Moneasa, Protopopiatul Sebiş, cu prilejul hramului acestui sfânt lăcaș.

Chiriarhul arădean a fost întâmpinat în fața bisericii de Pr. Botea Alexandru, protopopul Sebișului, preoții din vecinătate și pelerinii veniți în număr mare din stațiune și din parohiile învecinate

Înaltpreasfinţia sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară, înconjurat de un sobor de preoți.

Din sobor au făcut parte: Protos. David Ionescu, Pr. Alexandru Botea, Protopopul Sebișului, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial,  Pr. Cătălin Rus-Mercea de la Parohia Sebiș II, Pr. Marius Ardelean de la Parohia Slatina de Criș, Pr. Gheorghe Breteanu de la Parohia Moneasa şi Diaconul Moț Aurelian Iulian.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul arădean a vorbit despre ,,Cinstirea sărbătorii Sfinţilor Apostoli” (pe baza citirilor scripturistice ale sărbătorii: II Cor. 11-12; Mt. 16) în legătură cu cea a Rusaliilor sau a întemeierii Bisericii, ei având un loc aparte în misiunea creştină, Sfinţii Petru şi Pavel fiind ucenici ai Mântuitorului.  Credincioşii Bisericii noastre arătând în cursul veacurilor o evlavie aparte faţă de personalitatea celor pomeniţi s-au dovedit primitori ai propovăduirii apostolice în mod nemijlocit.

După terminarea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţia sa a sfințit o fântână frumos amenajată, în apropierea aşezământului monahal.

Diacon Moț Aurelian Iulian