Liturghie Arhierească la Mănăstirea Feredeu, în Duminica a 30-a după Rusalii

În Duminica a 30-a după Rusalii, 24 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea Feredeu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Preasfinţia Sa a făcut referire la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, despre tânărul bogat – păzirea poruncilor (Luca 18, 18-27), îndemnându-i pe credincioşi, ca pe lângă păzirea poruncilor, să fie milostivi, să-i iubească pe oameni aşa cum sunt ei şi să-i ajute la nevoie, mai ales în această perioadă a postului în care ne aflăm cu toţii.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Părintele Florin-Ciprian Țucudean care, după o lungă suferință, săptămâna trecută a trecut la cele veşnice. La slujba de pomenire au participat şi soția și fiul părintelui Florin, precum și toți credincioșii, care împreună s-au rugat pentru odihna sufletului său. În ultimii ani ai vieţii părintele Florin Ţucudean a slujit în această mănăstire.

Părintele Arhimandritul Ilarion Tăucean, stareţul mănăstirii, a mulţumit Ierarhului pentru binecuvântarea oferită în această vreme a Postului Naşterii Domnului, precum şi tuturor credincioşilor prezenţi.

Diac. Emanuel-Ioan Proniuc