PS Părinte Emilian Crişanul a susţinut o conferinţă în cadrul ASCOR Arad

La invitația membrilor filialei A.S.C.O.R. Arad, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul a susținut, luni, 25 noiembrie 2019, în sala festivă a Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea”, conferința cu tema: Tinerii între libertate și dragoste creștină.

Această conferință face parte din seria celor organizate de A.S.C.O.R Arad în acest post al Nașterii Mântuitorului și a avut printre invitați pe doamna prorector Codruța Stoica, decanul Facultății de Teologie, Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja, precum și Preacuvioși și Preacucernici Părinți, Preacuvioase Maici, profesori ai Facultății și Seminarului Teologic din Arad.

Preasfinția Sa a dezbătut pe larg anumite aspecte legate de libertatea decizională a omului. Plecând de la exemplul omului primordial vechitestamentar-Adam, libertatea oferită lui de către Dumnezeu și ajungând la liberul albitru al tinerilor de azi. Totodată, Preasfinția Sa a adus cuvânt de lămurire privitor la influența mass-media asupra concepției tinerilor despre Biserică, credință, nădejde, dragoste și libertate.

Spre finalul cuvântului, Preasfințitul Părinte Emilian a subliniat importanța respectării celor două porunci dumnezeiești: iubirea de Dumnezeu și iubirea de aproapele, importanța Sfintei Spovedanii, a postului și a rugăciunii în viața fiecărui creștin. În partea a doua a conferinței a fost susținut un scurt concert de colinde de către Grupul Psaltic „Sf.Ioan Damaschin”, condus de Pr. Gabriel Streulea, iar mai apoi au fost citite o serie de întrebări venite de la cei prezenți în sală, la care Preasfinția Sa a răspuns cu răbdare și dragoste părintească. Moderatorul conferinței a fost studentul Danciu Gheorghe-Marius, președintele filialei A.S.C.O.R. Arad, care a adresat la final mulțumiri Preasfinției Sale pentru prezență și cuvântul de învățătură.

Sebastian- Andrei Popa, consilier externe A.S.C.O.R. Arad