Slujire arhierească la Schitul Tămand

Joi, 21 noiembrie 2019, cu prilejul praznicului Intrării în biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Schitul Tămand, Protopopiatul Ineu.

Ierarhul a fost întâmpinat de Părintele Adrian Zaha, protopopul Ineului, maica stareță Serafima Ciorbă, soborul de preoți și obștea monahală de maici, în fața sfintei biserici. Din sobor au făcut parte și Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic, Protos. Cleopa, starețul Mănăstirii Portărița, Arhid. Gheorghe Lehaci și alți părinți din vecinătate.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Ierarhul a vorbit despre însemnătatea și istoria acestui praznic așa cum ne sunt prezentate în Sfânta Tradiție a Bisericii. De asemenea,Preasfinția Sa a subliniat faptul că ,,ziua de astăzi este un praznic de bucurie, de nădejde și preamărirea a Maicii Domnului și a Fiului ei. Fecioara Maria a intrat în Biserică și s-a pregătit pentru a-L naște pe Dumnezeu ca Om”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul de tineri și copii al Parohiei Șilindia, condus de părintele  Gabriel Streulea.
Protos. Iustin Popovici