Corala Preoților Arhiepiscopiei Aradului a susținut un concert de colinde în Sebiș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, în biserica Parohiei Sebiș II, la invitația părintelui paroh Cătălin Rus, a avut loc miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 18:00, concertul de colinde susțiut de Corala preoților Arhiepiscopiei Aradului, dirijată de părintele Arhid. Dr. Lect. Tiberiu Ardelean.Evenimentul s-a desfășurat în prezența preaonoratului Părinte Protopop Alexandru Botea, a oficialităților locale, a preoților și numărului mare de credincioși.
Concertul a fost prezentat de părintele drd. Florin Gașpar, de la Parohia Cărand, care a subliniat faptul că în decursul istoriei poporului român, colindele au circulat prin viu grai, ele fiind consemnate în scris și notate muzical, mult mai târziu. Aceste comori au apărut în sânul Bisericii, fiind creația sfântă a poporului român, mărturisitor al credinței celei adevărate.
Corul a interpretat un buchet de colinde tradiționale, dintre care amintim binecunoscutele „O, Ce veste minunată!”, „Doamne a Tale cuvinte”, „Pogorât-a Domnul Sfânt”, cu menirea de a fi zămislit în sufletul fiecărei persoane prezente la eveniment, un mic Betleem, loc al Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

În încheierea programului, preotul paroh Cătălin Rus, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru arhiereasca binecuvântare, părintelui Arhid. Tiberiu Ardelean și fraților preoți coriști pentru frumoasa interpretare și tuturor celor prezenți pentru participare.

Pr. Drd. Florin Gașpar