Elevi seminariști, colindători la grădinița „Curcubeul copiilor” din Arad

În ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Arad, însoțiți de pr. prof. Vlad-Sergiu Sandu, au participat la activitatea catehetică „Sfântul Ierarh Nicolae, prietenul copiilor” organizată la grădinița PP „Curcubeul Copiilor” din Municipiul Arad. Aceștia au răspuns invitației făcute de doamnele Cristina Zdremțan, Cornelia Petica și Tatiana Popovici, profesori educatori în cadrul acestei instituții.

În prima parte a activității, părintele profesor le-a vorbit copiilor despre viața Sfântului și despre modul în care acesta reprezintă o icoană expresivă a bunătăţii şi a milostivirii lui Dumnezeu faţă de oameni. De asemenea, le-a spus celor mici că „darul cel mai de preţ al Sfântului Nicolae este viaţa sa ca pildă de iubire faţă de aproapele şi urmare a Domnului nostru Iisus Hristos”.

După aceasta, elevii seminariști au susținut un program de colinde, iar apoi, împreună cu cei mici, au interpetat colinda „Moș Crăciun”.

La final, părintele profesor le-a oferit celor mici daruri, iar doamnelor educatoare, câte o icoană cu chipul Sfântului Ierarh Nicolae, care vor fi așezate în sălile de clasă.

La acest eveniment a fost prezentă și doamna Mărioara Dehelean, directorul grădiniței.

 

Bogdan Mureșan

elev seminarist