Misiune a elevilor seminariști în Ineu și Moroda

Ziua de 6 decembrie a reprezentat pentru elevii seminariști un adevărat periplu în zona Ineului. Însoțiți de domnul profesor Marius Lăscoiu-Martin, profesor de Muzică Bisericească la Seminarul Teologic din Arad, aceștia au participat la mai multe evenimente duhovnicești cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae.

În dimineața zilei, elevii au susținut cântarea la strana bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din orașul Ineu, unde au fost întâmpinați de Preaonoratul pr. Adrian Zaha, protopopul de Ineu, de pr. Dan Turean, dar și de credincioșii prezenți. După săvârșirea Utreniei și a Sfintei Liturghii, elevii au susținut un scurt recital de colinde, spre bucuria tuturor. Pe lângă cântare, elevul Rafael Dumitru (cls. a XII-a) a ținut un cuvânt de învățătură. Au fost interpretate colinde și pe durata împărtășirii mulțimii de copii și a celorlalți credincioși.

În continuarea programului, seminariștii au poposit la Liceul „Mihai Viteazu” din localitate, unde elevii și profesorii au umplut până la refuz sala amfiteatru pentru a-i primi pe colindători.
La final, aceștia din urmă au primit daruri și s-au deplasat spre a onora agapă frățească oferită de părintele protopop.

În seara aceleași zile, seminariștii au participat la slujba Vecerniei în biserica parohiei Moroda, la invitația pr. Sorin Streulea. Grupului s-a alăturat și pr. Pompiliu Gavra, directorul Seminarului Teologic arădean, care a susținut un cuvânt de învățătură în care a ilustrat viața și virtuțile Sfântului Nicolae, dar și a Sfintei Filofteia.
Ziua s-a incheiat cu încă un recital de colinde, atât al seminariștilor, cât și al copiilor din corul parohiei, urmate de masa oferită în cinstea evenimentului.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin
Muzică Bisericească