Pelerinaj la Mănăstirea Arad-Gai, cu deținutele din Penitenciarul Arad

Ziua de 20 decembrie 2019, ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc pe Sfântul Ignatie Teoforul, purtătorul de Dumnezeu, prin binecuvântarea ÎPS Sale dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, un grup de 20 de femei, deţinute, de la Penitenciarul Arad-Secţia Exterioară, coordonate de către preotul capelan al Penitenciarului Arad, pr. Vlad Oneț, alături de angajați ai Serviciului de Educație și Asistență Psihosocială, care au asigurat buna desfășurare a pelerinajului, au vizitat Mănăstirea Arad-Gai.Aici au fost așteptați de către maica stareţă Ecaterina Joldeş, pentru a le ura bun venit și pentru a le arăta lăcașurile de cult și muzeul Mănăstirii Arad-Gai.

În incinta Mănăstirii Arad-Gai, au fost vizitate toate lăcaşurile de cult, unde deținutele au participat la rugăciune împreună cu preotul capelan Vlad Oneț.

Vizita la Mănăstirea Arad-Gai a fost încheiată cu o agapă creştină, prin purtarea de grijă a maicii starețe și a monahiilor care viețuiesc în acest așezământ mănăstiresc.

Pe această cale aducem mulțumiri Arhiepiscopiei Aradului, păstorită de IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului pentru aleasa prețuire și grijă pe care a manifestat-o în cursul anilor pentru persoanele private de libertate aflate în Penitenciarul din Arad.

Mulțumire aducem și maicii Starețe Ecaterina Joldeş împreună cu tot soborul viețuitoarelor de la Mănăstirea Arad-Gai.

Preot Capelan Vlad Oneț