Slujbă de pomenire pentru Regele Mihai în Catedrala Arhiepiscopală din Arad, săvârșită de IPS Părinte Timotei

Joi, 5 decembrie 2019, la împlinirea a doi ani de la trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I al României, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Majestatea Sa, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad. Din sobor au făcut parte: Protos. Dr. Iustin Popovici, consilier cultural, Pr. Dr. Mircea Cricovean şi Arhid. Dr. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial.

La slujbă au participat domnul Tiberiu Dekany, fost co-preşedinte al Societăţii Amicii Regelui Mihai, decorat cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate şi Crucea Casei Regale, precum și alţi credincioşi.

Înaltpreasfinţia Sa, în cuvântul rostit, a arătat legăturile Familiei Regale cu aceste părţi de ţară, mai ales în preajma marilor sărbători. De asemenea, a amintit participarea la evenimentele bisericeşti desfăşurate la bisericile însemnate ale ţării, de pildă: sfinţirea Catedralei Mitropolitane din Timişoara; mănăstirile arădene, bisericile din Municipiul Arad şi alte localităţi, între care amintim Săvârşinul. Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a transmis regretul și compasiunea comunității arădene pentru Familia Regală și a mulțumit celor prezenți pentru participarea la parastasul Majestății Sale.

Copreședintele Asociației, dl. Tiberiu Dekany, i-a mulțumit Chiriarhului, Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, pentru slujba de pomenire și frumoasa evocare a personalității Regelui Mihai al României, preoţilor slujitori şi tuturor participanţilor la slujba de pomenire.

***

Regele Mihai a murit în 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

În data de 16 decembrie 2017 a fost înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală din Curtea de Argeş.

Protos. Dr. Iustin Popovici