Cerc pastoral-misionar la Parohia Micălaca Nouă Pasaj

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Arad s-au întrunit în data de 13 februarie, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la Capela Parohiei Micălaca Nouă Pasaj, situată în incinta Liceului Național de Informatică.

În cadrul acestui locaș de cult au acces atât credincioșii de pe raza parohiei, care, în duminici și sărbători participă la slujbele de Vecernie și Utrenie, precum și la Sfânta Liturghie, cât și cei aproximativ 1600 de elevi din cadrul Liceului Național de Informatică Arad, în acest sens Biserica ieșind în întâmpinarea copiilor și tinerilor, care reprezintă viitorul acesteia.
Întrunirea a fost deschisă de către Părintele Petru Ursulescu, coordonatorul Cercului pastoral-misionar Arad I, fiind și preotul paroh al Parohiei Micălaca Nouă Pasaj. După un scurt cuvânt de bun venit, adresat părinților participanți, a luat cuvântul Părintele Silviu-Nicolae Faur, Consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Aradului, care, într-o frumoasă alocuțiune a subliniat importanța cercurilor misionare pentru intensificarea pastorației urbane, prin implicarea cât mai activă a preoților din orașul nostru. De asemenea, părintele pensionar Emil Roman a împărtășit asistenței câteva gânduri din bogata sa experiență pastorală.
Părintele coordonator a prezentat preoților prezenți tematica Sfântului Sinod pentru anul 2020 ca fiind declarat ”Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”, supunându-se atenției temele care vor fi abordate în cadrul viitoarelor cercuri misionare. Tot în cadrul tematicii Sfântului Sinod a fost adus în discuție Concursul Național Catehetic ”Iubirea lui Hristos în familia mea”, ce urmează să fie implementat la nivelul parohiilor de către preoți, în colaborare cu profesorii de Religie. De asemenea s-a enunțat ideea încheierii de Parteneriate între Biserică și diferite instituții școlare aflate pe raza parohiilor, precum și implicarea profesorilor de Religie în misiunea Bisericii.
La finalul întâlnirii, după ce s-a stabilit programul după care se vor desfășura Cercurile pastoral-misionare din municipiul Arad, a fost vizionat un film-interviu cu părintele Visarion Alexa din București, în cadrul căruia a fost subliniată importanța familiei creștine binecuvântată de Dumnezeu, precum și pastorația adresată părinților și copiilor în cadrul Anului omagial 2020. După îndelungi și interesante discuții pe marginea acestei teme atât de actuale, părinții prezenți au plecat spre casele lor, conștienți fiind că, întărirea relațiilor de frățietate și comuniune dintre ei, va avea un efect benefic și asupra păstoriților lor, după cuvântul Domnului care zice: ”Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții”. (Ioan 13,35)