IPS Părinte Timotei a participat la conferința și lansarea cărții Academicianului Păun Ion Otiman

Academicianul Păun Ion Otiman, președinte de onoare al Academiei, Filiala Timișoara a fost prezent la Sala Ferdinand  a Primăriei Arad, astăzi, 21 februarie.

Interesul publicului a fost foarte mare, sala principală fiind plină, ba chiar și o bună parte din locurile de la balcon fiind ocupate. Practic a fost lansată ultima carte a academicianului Păun Ion Otiman intitulată: „Viața rurală românească pe lungul drum între Flămânzi și Uniunea Europeană sau Drama satului și a țăranului român într-un secol de iluzii, dezamăgiri și speranțe“.Volumul a fost prezentat de  către conf. univ. dr. Cosmin Sălășan, care a vorbit în termeni elogioși despre vasta și foarte bine documentata lucrare, dar mai ales despre personalitatea autorului. Printre altele, acesta a precizat: „Ce pot să spun despre academicianul Otiman? Este un făuritor de școală, un constructor de oameni. Este în întregime dedicat studiului și dezvoltării. De asemenea, este un om care cunoaște ruralul și satul românesc de aproape și din interior și apără în toate privințele izvorul identitar al neamului“. În cuvântul său, academicianul Păun Ion Otiman a precizat:  „Îmi pun speranța în tinerii români-europeni din prezent și viitor, cărora le adresez, cu profundă credință imboldul meu sincer: făuriți pentru copiii și nepoții noștri, ceea ce generațiile precedente nu au reușit să împlinească: o nouă Românie – țară curată, mândră și prosperă“. Evenimentul  a fost organizat de către Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol“ Arad în colaborare cu Academia Română, Filiala Timișoara.

Foto: Mircea Dan Irimescu

Sursa:https://bibliotecaarad.ro/academicianul-paun-ion-otiman-a-fost-caracterizat-drept-un-fauritor-de-scoala-si-constructor-de-oameni/