„Muzeul Bibliei” vizitat de elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Arad

În data de 28 Februarie, elevii clasei a V-a B de la  Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Arad au avut ocazia de a participa la o oră „specială” de religie, într-un cadru cu totul special. Astfel, elevii au admirat, în exclusivitate, expoziția „Muzeul Bibliei”, care este deschisă la Biblioteca Județeană ,,A.D. Xenopol” din Arad.

În cadrul acestei expoziții, elevii au putut vedea peste 900 de biblii și texte religioase, unele vechi de sute de ani, iar altele unice în lume. Printre exponate se află biblii ilustrate, o biblie pe microfilm care a ajuns pe Lună, cea mai mică biblie din lume, care nu poate fi citită decât la microscop, un sul al Cărții Estera de 6,5 metri, o biblie-breloc ce a aparținut lui Billy Graham, o Biblie în latină din anul 1700, dar și alte exponate prețioase. Elevii au avut posibilitatea de a admira sau chiar de a ține în mână biblii vechi de sute de ani, scrise în diferite limbi, au adresat întrebări coordonatorilor, urmând ca mai apoi să urmărească un scurt material video legat de vechimea și istoria Bibliei.

Toate exponatele, extrem de valoroase, atât ca importanță istorică, dar și prin faptul că sunt unicate în lume, fac parte din cea mai mare colecție privată de biblii din România deținută de către domnul Ionel Tuțac,  președintele Asociației „Renașterea Familiei” din Timișoara.

Prof. Raul I. Incicău