Slujire Arhierească în biserica din incinta Spitalului Municipal Arad

În cea de-a doua duminică din Triod (a întoarcerii Fiului risipitor), Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a slujit Sfânta Liturghie  în biserica pusă sub ocrotirea Sfintei Cuv. Teodora de la Sihla şi a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, din incinta Spitalului Municipal din Arad, împreună Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial și preotul Rovin Petrușe.

Prezenţa Înaltpreasfinţiei Sale a prilejuit un moment de bucurie şi în acelaşi timp de mângâiere atât pentru bolnavii din acest spital, cât şi pentru credincioşii care frecventează acest locaş de rugăciune. La Sfânta Liturghie au participat și membri din cadrul personalului medical.

În cuvântul de învăţătură, Chiriarhul a vorbit despre ,,Părinți și copii” (cf. citirilor scripturistice: 1 Cor. 6; Lc. 15) în unitatea Bisericii și societății, urmând cele comune în respectarea normelor religioase, morale și sociale, precum și cele implicate în viața fiecărei grupări (economice, culturale, juridice ș.a.). Părinții devin model pilduitor pentru copii care preiau întregul comportament prin educație. Se are în vedere, însă, firea, caracterul fiecăruia dintre frați, surori, ca de altfel și a celor apropiați familiei. Pilda fiului risipitor privește doi frați crescuți în același fel de părinți, tatăl fiind înțelegător față de manifestările fiecăruia dintre ei. Cel care se abate de la calea corectă își vine în sine, prin conștiința sa fiind ajutat de amintirea casei părintești. Risipirea de care a dat dovadă privește întreaga bogăție a înzestrării personalității. Revenirea la calea dreaptă este și ea roada educației la vreme cu ajutorul harului dumnezeiesc spre întărirea virtuților care trebuie să caracterizeze pe omul adevărat. Cuvântul de astăzi este un îndemn la buna desfășurare a legăturilor între părinți și copii conform tematicii Anului Omagial în care ne aflăm, a mai adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Preotul Rovin Petruşe a mulţumit Chiriarhului pentru bucuria prilejuită atât bolnavilor cât şi credincioşilor care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie.

Protos. Iustin Popovici