Procesiune cu icoane la Catedrala Arhiepiscopală din Arad

Vineri seara, 6 martie 2020, în preajunul Duminicii Ortodoxiei, credincioșii arădeni sunt așteptați să participe la sfintele slujbe ce se vor săvârși în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime” din Arad și la procesiunea ce va avea loc după acestea.

Astfel, începând cu ora 17, se va săvârși Slujba Pavecerniței Mari urmată de Acatistul Maicii Domnului ,,Pantanassa”, după care soborul slujitor, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului și cu toți credincioșii prezenți vor înconjura catedrala, purtând icoane în mâini și vor cânta cântări duhovnicești specifice acestei perioade.

Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

***

Duminica Ortodoxiei se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ţinut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor şi au sistematizat învăţătura de credinţă a Bisericii cu privire la iconografie.

Preot Simion Mladin

Eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale din Arad