Slujire Arhierească în Catedrala Veche din Arad în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai  (a Lăsatului sec de brânză), Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Arad.

Alături de Preasfinţia Sa au slujit şi Arhid. Mircea Proteasa, consilier economic, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Pr. paroh Traian Micoroi, Pr. Prof. Dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, Arhid. Gheorghe Lehaci, Arhid. Viorel Herlo și Diac. Liviu Bisorca.
În cuvântul de învățătură, Ierarhul referindu-se la pericopa evanghelică de la  Matei (cap. 6, 14-21), le-a prezentat credincioșilor prezenți îndemnurile Mântuitorului privitoare la iertare, post și milostenie. Vorbind despre post, Preasfinția Sa a spus că Evanghelia citită în această zi ne îndeamnă la un post desăvârșit, nu doar cu trupul, ci la un post al omului întreg, post săvârșit cu mintea, voința și toate simțurile omenești. Totodată, dacă dorim să postim cu adevărat, suntem chemați la îndreptare, pocăință prin recunoașterea propriilor greșeli prin Taina Spovedaniei, la iertarea aproapelui și la milostenie, ca remediu împotriva lăcomiei.

La finalul cuvântului său, Ierarhul i-a binecuvântat pe credincioși, dorindu-le un post binecuvântat și folositor, acumulând har și lumină pentru Înviere.

La momentul rânduit, mulţi credincioşi, mai ales tineri, s-au împărtăşit cu trupul şi Sângele Mântuitorului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul,,Armonia”, dirijat de maestrul Ovidiu Boar.

Protos. Iustin Popovici

Foto credit: glasulcetatii.ro