Sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor în actuala criză medicală: asistență la domiciliu, hrană, cărți de rugăciune

Odată cu decretarea stării de urgență, Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a implicat, alături de ISU București-Ilfov, în ajutorarea persoanelor aflate în situații excepționale mai ales în condițiile de criză medicală.Potrivit unui comunicat remis Basilica.ro, de la începutul programului de asistență la domiciliu a persoanelor aflate în dificultate (18 martie 2020), au fost distribuite aproximativ 900 de porții cu hrană caldă, în valoare de 15.000 lei.

Hrana este asigurată de cele șase Protoierii ale Capitalei prin efortul susținut al personalului de la cantinele sociale ale filialelor Asociației Diaconia.

Totodată, au fost achiziționate 5.000 de cărți de Rugăciuni la vreme de boală și necaz, în valoare de 6.500 lei, care au fost distribuite la Spitalul Clinic Colentina, Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Victor Babeș, Spitalul Clinic Gheorghe Polizu, Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon, pentru a fi oferite atât bolnavilor cât și personalului medical, precum și, prin intermediul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, persoanelor care primesc ajutor hrană caldă la domiciliu, de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

De asemenea, Arhiepiscopia a oferit spitalelor Matei Balș și Victor Babeș un număr de 2.000 sticle (2 litri) de apă plată Izvorul Alb, în valoare de 5.000 lei.

Tot de la decretarea stării de urgență, Arhiepiscopia Bucureștilor și ISU au pus la dispoziția celor aflați într-o situație de gravă vulnerabilitate socială din cauza epidemiei de Coronavirus (COVID-19) numărul unic de apel 0799.785.491, accesibil în intervalul orar 08-16.

Foto credit: Arhiepiscopia Bucureștilor

Sursa:https://basilica.ro/sprijinul-arhiepiscopiei-bucurestilor-in-actuala-criza-medicala/