Acte de milostenie în Parohia Sederhat

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu,  în această săptămână, în Parohia Ortodoxă Română Sederhat s-a organizat un act de întrajutorare a persoanelor în vârstă, precum și a celor care  aveau nevoie de un sprijin pentru un trai mai bun în aceste zile de încercare a credinței.

La inițiativa preotului paroh și cu ajutorul membrilor Consiliului Parohial Sederhat, în această comunitate de credincioși s-a făcut o frumoasă acțiune filantropică. Dată fiind situația din cauza problemelor de sănătate ce frământă o lume întreagă, oamenii au început să fie în lipsă și vulnerabili. De aceea Parohia Ortodoxă Română Sederhat a pregătit pentru credincioșii ei 50 de pachete cu alimente de bază din fonduri proprii. Inițial s-a dorit ca fiecare familie din sat să primească un pachet, (menționăm faptul că Parohia Sederhat este una misionară cu doar 50 de familii) dar, spre surprinderea preotului, acele familii care aveau o stare materială mai bună au refuzat pachetul în favoarea altor persoane chiar dacă acestea din urmă au fost de altă confesiune. În urma acestei acțiuni de ajutor a celor în lipsă, preotul paroh precum și credincioșii parohiei au învățat un lucru: milostenia își are izvorul în iubirea aproapelui. Și așa cum se cântă la fiecare Liturghie: „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui”, nădăjduim că în iubirea lui Dumnezeu toți cei milostivi vor primi la rândul lor mila cea mare a lui Dumnezeu pentru a ne putea întâlni cu toții  și a cânta ,,Hristos a Înviat!” plini de lumină Dumnezeiască.

Nu în ultimul rând dorim să precizăm că  alimentele au fost în cantitate de aproximativ 500 de kilograme (ulei, orez, făină de grâu și de porumb, griș și conserve) toate însumând o valoare totală de peste 2000 lei.

Pr. paroh Mureșan Arxinte